Jumaat, 2 Mac 2012

TANDA TERIMA KASIH SAYA ISTERI DAN ANAK '' NOOR SYAFIKA ULYA BINTI ZAKARIA '' BUAT TATAPAN USTAZ MOHD KAZIM DAN SEMUA WARGA AL-BARAKAH

ADIK tidur pun di atas alas tuala al-barakah

wajah hari pertama di lahirkan ketika di wadnyenyak tidur adik sayang

wajah seorang ibu yang lesu ketika menatap wajah 
puteri nya yang baru di lahir kan selepas 6 jam.


sang puteri beradu degan senyuman di bibir

baru sampai dari wad. ADIK dah sampai 
balik rumah.. 

walau baru bersalin IBU tetap jua menjalan kan tanggung jawab 
kepada anak yang tersayang menukar penpes yang basah.


maka genab lah 7 hari AL-FADIL USTAZ MOHAMMAD 
KAZIM ELIAS AL-HAFIS. 
Berkenan untuk menbuka mulut dan menberi NAMA
'' NOOR SYAFIKA ULYA BINTI ZAKARIA ''


ALHAMDULILAH... SYUKUR PADA ALLAH. BUAT PERTAMA KALI NYA SAYA MENJADI AYAH KEPADA ANAK SAYA BARU DI LAHIRKAN PADA 23-02-2012. JAM 12.08 T.HARI. DI HOSPITAL RAJA BAINUN IPOH PERAK.

DETIK SEJARAH INI TIDAK SEMUA AKAN DAPAT MELAIN KAN IA DI IZIN ALLAH. KERANA SAYA ADA LAH INSAN TERPILIH KERANA DAPAT BERADA DI SISI ISTERI TERSAYANG BILA MANA SAAT IA BERSALIN ITU. SAYA DAPAT MELIHAT SEMUA NYA KEAJAIBAN ALLAH. DETIK SEJARAH INI TIDAK DAPAT KITA JANGKA KERANA TIDAK SEMUA SUAMI SANGGUP BERADA DI SISI ISTERI NYA DAN ADA YANG DI BEDAH KITA TIDAK BOLEH BERADA DI SISI ISTERI.

SAYA SEBAGAI SUAMI MENYARAN KAN KEPADA SEMUA YNG SUDI MEMBACA CORETAN INI. AMBIL PELUANG YANG ADA JIKA DI IZIN KAN. 
BERSAMA LAH ISTERI KITA DI SAAT DIA HENDAK BERSALIN. KERANA ISTERI KITA AMAT PERLUKAN KATA2 SEMAGAT DARI KITA. GEMGAM TAGAN NYA BERIKAN KATA SEMAGAT BANTU LAH IA PADA WAKTU ITU KERANA IA ADA LAH PEMAISURI HATI KITA DI SAAT SUSAH DAN SENANG, 

KITA TIDAK SANGKA TITISAN AIR MATA KITA KAN SAMA MENGALIR. DAH KASIH SAYANG KITA PADA ISTERI KAN BERTAMBAH. SAYA TIDAK DAPAT NAK UCAP KAN NYA DEGAN KATA-KATA.

SAYA BLOGER '' SINAR TERANG '' DEGAN INI MENGUCAP KAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA YANG SUDI MENDOA KAN ISTERI DAN ANAK SAYA SELAMAT. TERIMA KASIH SEMUA HANYA ALLAH LAH YANG DAPAT MENBALAS NYA AMIN..

KEPADA WARGA PUSAT PENDIDIKAN AL-BARAKAH DARI AL-FADIL USTAZ HAJI MOHAMMAD KAZIM ELIAS AL-HAFIS ISTERI USTAZ KAK IZA SENTA KELUAGA. AHLI JAWATAN KUASA - HAJI MIOR AHMAD RAMZAN - HAJI SYED MOHD RASHID - HAJI MOKTHAR OTHMAN - EN ANUAR MAT TAIB - HAJI MOKHTAR IBRAHIM - HAJI JAMALUDIN MAT TAIB - HAJI RIDUAN YAHYA - HAJI ABU BAKAR ZIBRI - HAJJAH ESAH KAMARUDDIN. CIK NORUL AKMAR - USTAZ AMIN - USTAZ SAHRIZAL - CIKGU BOB - USTAZ ARIP - CIK HIDAYAH - USTAZ ISA - KAK YATI - CIK BANI - MAK TAM - SUE - KAK SARA - CHU - PAK LEMAN - PUAN ZAINAB - USTAZAH ZAINAB - USTAZAH AQILAH - USTAZ MUIS - USTAZ FAIZAL - DAN SEMUA NYA YANG SAYA TIDAK DAPAT SIAR KAN NAMA NYA DI SINI 
PADA '' MAK, AYAH, NENEK, ATUK -ATUK, YANG BELAJAR DI PUSAT PENDIDIKAN AL-BARAKAN TERIMA KASIH SAYA UCAPKAN KERANA TELAH. MENJAYA KAN MAJLIS PERKAHWINAN SAYA DAN ISTERI SAYA  LINA NADIRAH HO BINTI ABDULLAH. SEHINGA SEKARANG INI SAYA SEKALI LAGI DI BERI PELUANG UNTUK MERAIKAN NYA BERSAMA-SAMA TERIMA KASIH SAYA UCAPKAN NYA. BUAT YANG MASIH SAYANG KAN SAYA DAN ANGGAP SAYA SEBAGAI ANAK DAN CUCU. 

'' HIBA HATI INI MENULIS CORETAN INI. HANYA INI LAH YANG SAYA MANPU BUAT UNTUK SAYA BUKTI KAN SAYA SAYANG KAN AL-BARAKAH. DAN SAYA SAYANG KAN SEMUA NYA DI SINI.

BUAT SEMUA PELAJAR TAHFIS ABG ZACK DAN CIKGU LINA SAYANG KAN ADIK-ADIK SEMUA MACAM ANAK-ANAK SENDIRI.

MOGA KITA DIBERKATI OLEH ALLAH. DI ATAS USAHA KITA YANG MASIH MENCARI MASIH DAHAGA KAN ILMU DARI '' YANG BERBAHAGIA AL-FADIL USTAZ HAJI MOHAMMAD KAZIM ELIAS AL-HAFIS. - PEGETUA PUSAT PENDIDIKAN ALBARAKAH... AMIN YA ALLAH....

IKLAS DARI SAYA: ZAKARIA BIN HASHIM,
LINA NADIRAH HO BINTI ABDULLAH

Tiada ulasan:

Catat Ulasan